Showbiz

“Oppenheimmer” dhe “The Bear” me më së shumti çmime në SAG Awards

Filmi i shumëpërfolur “Oppenheimer” doli të jetë fituesi më i madh i çmimeve të përvitshme të “Screen Acrorts Guild Awards” (SAG), të cilat ndahen vetëm për performancat më të mira nëpër filma e seriale.

Ceremonia që u mbajt në Shrine Auditorium dhe Expo Hall në Los Angeles, e që u transmetua në platformën Netflix, shpërbleu performancat më të mira për projektet filmike që janë bërë gjatë vitit 2023. Fituesit janë zgjedhur nga unioni i aktorëve, pjesëtarë të të cilit janë më shumë se 119 mijë persona, raporton The Washington Post.

Çmimi për vepër jetësore ju dha yllit Barbra Straisand, e cila mori duartrokitje të shumta pasi mbajti një fjalim kur doli në skenë ta pranonte çmimin.

{gallery}

Performanca më e mirë në filma:

Performanca më e mirë e një kasti të filmit u shpall ajo e filmit “Oppenheimer”.

Perfromanca e jashtëzakonshme e një aktoreje në rol kryesor u shpall ajo e Lily Gladstonit në filmin “Killers of the Flower Moon”.

Performanca e jashtëzakonshme e një aktori u shpall ajo e Cillian Murphyt në filmin “Oppenheimer”.

Performanca e jashtëzakonshme e një aktoreje në rol mbështetës u shpall Da’Vine Joy Randoplpf për filmin “The Holdovers”

Performanca e jashtëzakonshme e një aktori në rol mbështetës u shpall Robert Downey Jr., për filmin “Oppenheimer”.

Më të mirët në performancat e serialeve e projekteve televizive:

Performanca e jashtëzakonshme e një aktori u shpall Steven Yeun për serialin “Beef”, kurse e një aktoreje u shpall Ali Wongg, po ashtu nga “Beef”

Performanca e jashtëzakonshme e një aktori në serialet e zhanrit dramë u shpall Pedro Pascal për serialin “The Last Of Us”

Performanca e jashtëzakonshme e një aktoreje në serialet e zhanrit dramë, u shpall Elizabeth Debicki për serialin “The Crown”.

Performanca e jashtëzakonshme e një aktori në serialet e zhanrit komedi u shpall Jeremy Allen White për serilain “The Bear” kurse ajo e një aktoreje u shpall Ayo Edibri po ashtu për serialin “The Bear”.

Performanca më e mirë e një ansambli në serialet dramë u shpall ajo e serialit “Succession”

Performanca më e mirë e një ansambli në serialet komedi u shpall ajo e serialit “The Bear”.

Performanca më e mirë e akrobatëve në film artistik u shpall ajo e filmit “Misson: Impossible- Dead Reckoning Part One”

Performanca më e mirë e akrobatëve në seriale u shpall ajo e serilait “The Last of Us”.

Këto shpërblime janë të parat që janë ndarë që kur Unioni i Aktorëve (SAG) çoi Hollywoodin në grevë duke kërkuar paga më të mira si dhe kundër përdorimit të inteligjencën artificiale.