PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Fëmijët njoftohen me botën e arkeologjisë

 

Para shumë kohe, mbi këta gurë që kanë mbetur sot, qëndronte një qytet i madh e i zhvilluar. Kjo është një prej qendrave më interesante arkeologjike në Kosovë.

Quhet Parku Arkeologjik Ulpiana, ku civilizimi kishte filluar që prej Epokës së Gurit. Çka për ne mund të duken vetëm si gurë të vjetër, tregon shumë për historinë e këtij qyteti të lashtë. Ne sot e dimë se si kanë jetuar, çfarë kanë veshur dhe si janë ushqyer njerëzit e kohëve të lashta.