PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Si u bë 1 Janari Dita e parë e Vitit të Ri?

A e dini si filloi të festohet Viti i Ri?

 

A e dini si filloi të festohet Viti i Ri?

Festimet e para të Vitit të Ri mendohet të datojnë që para 4000 vjetësh, në Babiloninë e lashtë. Viti i Ri për ta ndodhte gjatë Marsit sepse ky muaj konsiderohej si fillimi i vitit në atë kohë. Ata e festonin Vitin e Ri me shumë festivale si dhe mendonin se kjo festë lidhej me perëndinë e tyre të qiellit që quhej Marduk.