PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

Çfarë librash për fëmijë mund të gjeni në bibliotekën "Koha Junior"?

Tregime simpatike mund të lexojnë të vegjlit tuaj nga biblioteka “Koha Junior” e Botimeve KOHA. Nga një rrëfim të shkurtër për secilën shkronjë të alfabetit të gjuhës angleze përmban libri i autores Valentina Gara “The magical ABC”, pjesë e kësaj biblioteke. Këto shkrime për protagonist kanë insekte e kafshë nga më të ndryshmet. Libri është i dizajnuar si një hyrje për fillestarët e gjuhës angleze dhe është menduar për të tërhequr të vegjlit në botën e tyre magjike të të mësuarit.


“Magula-Magula”, një tjetër libër nga koleksioni i KOHËS për lexuesit e vegjël. Me autorë Valdet Gashi "dhe Shpend Kada, ky libër është në vargje dhe me ilustrime simpatike. Edhe pse ngjarja ndodh në Afrikë, tema dhe motivet janë të gjithanshme. Gjatë leximit do të kuptoni që vajza Magula-Magula është një personazh që bën gabime. Me përvojën e saj në xhungël, rreziqet, takimin me kafshë të egra, etj. ajo e kupton thelbin e së mirës dhe të së keqes . Kjo është edhe porosia e këtij libri.