Metro

Votimi i buxhetit të Prishtinës, VV-ja e quan të jashtëligjshme seancën

 

Grupi i Asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Prishtinë e ka vlerësuar si të paligjshme dhe të parregullt seancën e sotme të Kuvendit Komunal të Prishtinës, në të cilën u miratua buxheti i Prishtinës për vitin 2024.

Siç është i njoftuar opinioni, për shkak të paqartësive ligjore, në këtë seancë nuk kanë marrë pjesë gjysma e asamblistëve të Kuvendit Komunal. Gjithashtu edhe kjo seancë, si disa tjera më herët, kontestohen dhe nuk pranohen nga MAPL si organ që me Kushtetutë është përgjegjës për mbarëvajtjen e punëve dhe zbatimin e ligjshmërisë nga niveli komunal. Ky buxhet i miratuar sot, i kontestuar ligjërisht edhe nga organizata të shoqërisë civile, i kontrabanduar në seancë të jashtëzakonshme e të paligjshme, është në fakt buxhet për partitë në pushtet, LDK e PDK, për klientelen e tyre, jo për zhvillim, jo për Prishtinën”, ka thënë Lëvizja Vetëvendosje – Prishtinë.