Metro

Kompania “Pastrimi” rrit punësimet dhe lë bërllokun në kontejnerë shkaku i borxheve të veta

 

Për shkak të borxheve që i ka kompania “Pastrimi” ndaj deponisë në Mirash, asaj i është kufizuar sasia e bërllokut që mund ta hedhë aty. Për pasojë, kontejnerët në komunat e rajonit të Prishtinës prej ditësh kanë kundërmuar nga mbeturinat. Në kompaninë “Pastrimi” kanë arsyetuar borxhet, duke thënë se as konsumatorët nuk po e paguajnë shërbimin. Por, në deponinë në Mirash kanë treguar se “Pastrimi” prej kohësh po i rrit shpenzimet e brendshme nëpërmjet punësimeve të shpeshta, ndërsa nuk po i shlyen obligimet

Kontejnerët në qendër të Prishtinës kanë qenë të stërmbushur me mbeturina gjatë së martës. Kundërmimi që ka shkaktuar grumbullimi i tyre anembanë kryeqytetit ka shqetësuar qytetarët.

Situata me bërllokun është pasojë e borxheve të kompanisë “Pastrimi” ndaj deponisë në Mirash, për çka i janë vënë asaj kufizime për sasinë e mbeturinave që mund ta shkarkojë aty.