Metro

Komisioni i Venecias nuk ka rekomanduar përsëritje të balotazhit në Prishtinë

Komisioni i Venecias nuk ka rekomanduar përsëritje të balotazhit në Prishtinë
 

Komisioni i Venecias ka mohuar t’i ketë dhënë rekomandim Gjykatës Kushtetuese që të ketë përsëritje të balotazhit për kryetar të Komunës së Prishtinës.

Kandidati i LDK-së, Arban Abrashi në muajin mars kishte bërë një ankesë në Gjykatën Kushtetuese duke pretenduar se ka pasur shkelje të procesit zgjedhor më 19 nëntor të vitit 2017. Në një deklaratë për KTV-në, Komisioni i Venecias ka thënë se për herë të fundit ka dhënë rekomandim që ka të bëjë me financimin e partive politike dhe zgjedhjet e përgjithshme.