Lifestyle

Përfitimet nga buka e thekur

 

Buka e thekur është një nga ushqimet më të zakonshme më të cilin ushqehen njerëzit në mëngjes. Për shkak të disa përfitimeve nga kjo bukë, u bë e zakonshme që njerëzit e të gjitha moshave ta hanin atë për vaktin më të rëndësishëm të ditës.

Buka e thekur është një burim i madh i amidonit, gjë që do të thotë se ulë nivelin e sheqerit në gjak.
Kjo bukë është gjithashtu një burim i mirë energjie si dhe mund të ndihmojë me diarre dhe kapsllëk.