Lifestyle

Shenjat e nivelit të lartë të sheqerit në gjak

 

Hiperglicemia është një term për sheqerin e lartë në gjak, një gjendje e zakonshme e diabetit.

Glukoza, ose sheqeri në gjak, vjen nga ushqimi që hani dhe është burimi kryesor i energjisë për trupin tuaj. Glukoza natyrisht rritet dhe bie gjatë gjithë ditës. Ndërsa insulina është një hormon që ndihmon në rregullimin e këtij procesi duke marrë glukozën nga gjaku për ta quar në qeliza për energji.