Lifestyle

Djathërat që mund t’i hani akoma nëse jeni intolerant ndaj laktozës

 

Djathi është një ushqim që shijohet në të gjithë botën në mënyra të pafundme: me pica, si shoqërues i biskotave të njelmëta, i grirë mbi sallatë ose me supë. Këto janë disa nga përdorimet e tij të zakonshme.

Ndërsa djathi është i gjithanshëm në përdorim dhe i disponueshëm në qindra lloje, ky ushqim me bazë qumështi nuk është gjithmonë dakord me të gjithë, veçanërisht me personat që kanë intolerancë ndaj laktozës. Lajmi i mirë është se ka disa lloje djathërash që zakonisht tolerohen nga ata me ndjeshmëri ndaj laktozës, kështu që ju mund ta shijoni akoma djathin edhe nëse vuani nga ky problem.