Lifestyle

Efekti anësor i multivitaminave

 

Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit, multivitaminat, një kombinim i vitaminave dhe mineraleve që zakonisht merren një herë në ditë, konsumohen nga afërsisht një në tre amerikanë. Ndërsa njerëzit i konsumojnë ato për një sërë arsyesh, kryesorja është marrja e lëndëve ushqyese të domosdoshme dhe sasia e rekomanduar e vitaminave dhe mineraleve që nuk i marrin nga ushqimi.

Cili është efekti kryesor i një multivitamine?