Lifestyle

Si trajtohet pickimi nga kandili i detit dhe kur mund të jetë e rrezikshme?

 

Kandili i detit është i rrezikshëm sepse lëshimi i helmit të tyre në lëkurë është jashtëzakonisht djegës dhe i dhimbshëm, dhe te disa njerëz janë të mundshme reaksione të rënda alergjike. Në rastin e pickimit të kandil deti duhet të veproni shpejt dhe siç duhet, ndërkohë që nuk duhet të dëgjoni disa mite.

Disa lloje të kandilit të detit helmues janë Pelagia noctiluca, dhe Aurelia aurita, por në detin Adriatik po shfaqet edhe kandili i busullës (Chrysaora hysoscella), i cili po krijon problem për larësit këtë verë dhe së fundmi është zbuluar edhe kandili Pelagia benovici.