Lifestyle

Ngrirja e specieve në zhdukje

 

Në shishet e antifrizit të pasura me lëndë ushqyese – mostrat ruhen në minus 196 gradë Celsius. Në këtë ftohtësi ndalojnë të gjitha proceset kimike në qeliza. Qëllimi është që në të ardhmen – pas disa dekadave, ndoshta edhe shekujve, këto kafshë të mund të ringjallen. Ky është një hap në rast të zhdukjes së tyre.

“Ai nuk është më”, thotë veterinarja e kopshtit zoologjik të Chesterit, Gabby Drake, teksa mban një stetoskop në gjoksin e papagallit tropikal që ka mbushi 28 vjet.

Është shpend llafazan – banori më i vjetër i kopshtit dhe i listuar si specie në zhdukje nga Unioni për Ruajtjen e Natyrës.