Lifestyle

Pandemia e të pavaksinuarve

 

Gati 2 në 3 (64 për qind) të rritur të pavaksinuar thanë se kishin pak ose aspak besim se vaksinat janë efektive kundër mutacioneve si varianti Delta, edhe pse të dhënat tregojnë se vaksinimi e zvogëlon në mënyrë dramatike rrezikun për t’u sëmurë rëndë, për hospitalizim si dhe vdekjeve

Ringjallja e koronavirusit të kësaj vere është etiketuar si “pandemi e të pavaksinuarve” prej zyrtarëve qeveritarë nga presidenti Joe Biden. Një xhirim i shkurtër e kap realitetin e dukshëm që njerëzit e pavaksinuar përbëjnë pjesën dërrmuese të rasteve të reja dhe infeksionet serioze, me një studim të fundit të të dhënave të qeverisë që tregon se nivelet e shtrimit në spital te të rriturit e pavaksinuar ishin 17 herë më të larta se në mesin e atyre të vaksinuar plotësisht.

Por, termi nuk duket se do t’i ndryshojë zemrat dhe mendjet e njerëzve të pavaksinuar. Dhe, këtu nuk tregohet e gjithë historia, pasi shifra të larta të të infektuarve po ndodhin në mesin e të vaksinuarve plotësisht.