Lifestyle

Pirja e tepruar e kafesë rrit rrezikun për shfaqje të demencës

Foto: Medical News Today
 

Kafeja mund të jetë e përsosur për të nisur mëngjesin me të mirëpo studimet e reja tregojnë se të tepruarit me këtë pije mund të komprometojë shëndetin e trurit me kalimin e kohës.

Hulumtuesit në Australi kanë gjetur se konsumimi në nivel të lartë i kafesë është i lidhur me volum më të vogël të trurit dhe me rritje të demencës për 53%.