Lifestyle

Ndryshimi klimatik po ia ndryshon shijen çajit

Foto: AP
 

Filxhani me çaj në mëngjes nuk do ta ketë shijen e njëjtë, nëse rritet ngrohja globale dhe ngrihet kriza klimatike, thuhet në një studim.

Disa prej zonave më të mëdha të kultivimit të çajit do të jenë në mesin e vendeve më të goditura nga moti i jashtëzakonshëm dhe rendimentet e tyre ka gjasa që të zvogëlohen shumë gjatë dekadave në vijim, nëse vazhdohet me të njëjtin ritëm klimatik. Vërshimet, thatësirat, valat e të nxehtit dhe stuhitë me gjasë do të kenë ndikim të madh në hapësirat e kultivimit të çajit në tërë botën, thuhet në një raport të organizatës “Christian Aid”.