Lifestyle

Mungesa e hekurit apo sëmundjet kronike dhe si ta dalloni shkakun e anemisë

Mungesa e hekurit apo sëmundjet kronike dhe si ta dalloni shkakun e anemisë
 

Anemia është një problem shëndetësor që ka të bëjë me numrin tepër të ulët të rruazave të kuqe të gjakut ose sasinë e ulët të hemoglobinës.

Kjo e fundit është një proteinë e pasur me hekur që i bashkëlidhet oksigjenit në mushkëri dhe e transporton atë në çdo ind e qelizë.