Lifestyle

Mitet dhe faktet e një virusi global

Chicago, SHBA, dhjetor (AP) – Duke nisur prej spekulimeve se koronavirusi është krijuar në një laborator e deri te kurat e rreme për sëmundjen që ai shkakton, një numër jashtëzakonisht i madh i informatave të paqena kanë shoqëruar shpërthimin e COVID-19, duke qarkulluar përreth gjithë globit gjatë tërë vitit 2020.

 

Zyrtarë të shëndetit publik, kontrollues të fakteve dhe mjekët janë munduar që t’i shtypin me mijëra thashetheme në mënyrë të pafundme. Por dezinformimet lidhur me pandeminë kanë mbijetuar, duke u shpërndarë madje po aq hovshëm sa vetë virusi. Dhe teksa në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mbretërinë e Bashkuar dhe në Kanada vaksinat kundër koronavirusit kanë nisur që të shpërndahen e të jepen funddhjetorin e vitit që lamë pas, shumë të pavërteta kanë shpërthyer në rrjetet online lidhur me ilaçin

Chicago, SHBA, dhjetor (AP) – Duke nisur prej spekulimeve se koronavirusi është krijuar në një laborator e deri te kurat e rreme për sëmundjen që ai shkakton, një numër jashtëzakonisht i madh i informatave të paqena kanë shoqëruar shpërthimin e COVID-19, duke qarkulluar përreth gjithë globit gjatë tërë vitit 2020.

Zyrtarë të shëndetit publik, kontrollues të fakteve dhe mjekët janë munduar që t’i shtypin me mijëra thashetheme në mënyrë të pafundme. Por dezinformimet lidhur me pandeminë kanë mbijetuar, duke u shpërndarë madje po aq hovshëm sa vetë virusi. Dhe teksa në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Mbretërinë e Bashkuar dhe në Kanada vaksinat kundër koronavirusit kanë nisur që të shpërndahen e të jepen funddhjetorin e vitit që lamë pas, shumë të pavërteta kanë shpërthyer në rrjetet online lidhur me ilaçin.