Lifestyle

Luftimi i frikës gjatë pandemisë

Luftimi i frikës gjatë pandemisë

Në fjalimin e tij inaugurues të vitit 1933, presidenti amerikan Franklin Roosevelt u përpoq të siguronte vendin e zhytur në thellësitë e Depresionit të Madh, se “e vetmja gjë nga e cila duhet të kemi frikë është vetë frika”. Roosevelt paralajmëroi se frika do të paralizonte përpjekjet për ta ringjallur ekonominë amerikane.

Këtë javë, Joe Biden përdori qasjen e kundërt, duke na paralajmëruar se do përballemi me një dimër pandemik të gjatë dhe të errët. Sipas modeleve të epidemiologut nga Universiteti i New Yorkut, Joshua Epstein, presidenti i zgjedhur bëri gjënë e duhur.