Lifestyle

9.6 milionë njerëz vdesin çdo vit në botë nga kanceri, nuk është Covidi rreziku më i madh

9.6 milionë njerëz vdesin çdo vit në botë nga kanceri, nuk është Covidi rreziku më i madh

Frika nga pandemia, ka bërë që shumë pacientë të heqin dorë nga ekzaminimet, kontrollet mjekësore rutinë të cilat ndihmojnë në parandalimin e shumë sëmundjeve.

Një nga këto kontrolle prej të cilës hoqën dorë ishte mamografia. Në fazën e parë të pandemisë së koronavirusit, shumë gra në të gjithë botën hoqën dorë nga ekzaminimi i gjirit përmes mamografisë. Sipas të dhënave zyrtare që raportohen nga shtete të ndryshme numri i pacienteve ra si në ambulanca edhe në spitale me rreth 30 për qind, kjo për shkak se gjatë mamografisë kontakti i ngushtë midis infermieres që bën ekzaminimin dhe pacientit është i pashmangshëm, transmeton Shqip.