Lifestyle

Shkencëtarët studiojnë problemet me gjumin gjatë pandemisë

Shkencëtarët studiojnë problemet me gjumin gjatë pandemisë
Foto ilustrim
 

Një grup neuroshkencëtarësh ndërkombëtarë do të merret me studimin se si bota po fle, apo po dështon të flejë, gjatë pandemisë së koronavirusit, që ka ndalur punën dhe jetën e njerëzve.

Gjumi është kyç për shëndetin fizik dhe mendor, për rigjenerim të qelizave, imunitet, memorie e për rregullim të disponimit dhe emocioneve. Me shumë njerëz që kanë raportuar probleme me gjumë për shkak të koronavirusit – përfshirë vështirësitë për të fjetur, problemet e të qëndruarit zgjuar dhe ankthet - projekti i udhëhequr nga ekspertët e Universitetit të Oksfordit në Britani të Madhe, do të hetojë ndikimin e këtyre problemeve në shëndetin e njeriut.