Lifestyle

Helmi i kërmillit të detit po përdoret për të krijuar një tip të ri të insulinës

Helmi i kërmillit të detit po përdoret për të krijuar një tip të ri të insulinës

Insulina e zhvilluar nga helmi i kërmillit të detit mund të përdoret për të krijuar një tretman më të sigurt dhe efikas për diabet, thonë hulumtuesit, njofton Daily Mail.

Shkencëtarët e Universitetit të Utahs e kanë zhvilluar versionin e parë plotësisht funksional të hormonit të insulinës nga helmi.