Lifestyle

Në SHBA aprovohet testi, ku personat ia marrin vetes mostrën dhe e dërgojnë në laborator

Në SHBA aprovohet testi, ku personat ia marrin vetes mostrën dhe e dërgojnë në laborator
Foto: Reuters

Administrata për Ushqim dhe Barëra e SHBA-së (FDA), i ka dhënë “miratim emergjent” një kutie për testim të koronavirusit, e cila mundëson që të dërgohen mostrat e mbledhura nga shtëpitë në laboratorë me anë të postës, raporton revista VOX të hënën.

Testi i ri është i treti me radhë i cili ka marrë aprovimin nga FDA me një autorizim emergjent, dhe kjo nënkupton standard më të ulët se në kushte normale kur administrata kërkon më shumë kohë e përmbushje të kritereve për miratime.