Lifestyle

Ultrazëri shkatërron 80 për qind të kancerit të prostatës në një studim njëvjeçar

Foto: Radiological Society of North America
 

Trajtimi i kancerit të prostatës përmes mjeteve tradicionale siç është operacioni ose radioterapia mbart rreziqe të caktuara, ku disa pacientë pësojnë impotencë, probleme urinare dhe probleme me zorrët, mes efekteve tjera të padëshiruara anësore.

Megjithatë, së shpejti do të mund të ofrohen opsionet më të sigurta dhe më pak invazive të trajtimit, duke përfshirë një teknikë të re të ultrazërit të drejtuar me MRI e cila i eliminoi kanceret e konsiderueshme në 80 për qind të subjekteve në një studim njëvjeçar.