Lifestyle

Lidhja e lumtur sjell shëndet, më pak stres dhe jetë më të gjatë

Lidhja e lumtur sjell shëndet, më pak stres dhe jetë më të gjatë
Foto: Ilustrim
 

Vetëm prania e partnerit, empatia e tij ose saj mund ta zvogëlojë ndjenjën e dhimbjes, pohojnë ekspertët. Profesori Stefan Duschek nga “The University of Health Sciences, Medical Informatics and Technology” në Austri shpjegoi se 48 çifte morën pjesë në eksperiment, të cilët duhej ta shtynin dorën në një aparat që krijonte presion në gishta.

Kur dhimbja ishte shumë e madhe, në shenjën e pjesëmarrësit, aparati fikej. Bashkëshortët e të anketuarve ishin të pranishëm në dhomë, por u lejuan vetëm kontakt me sy, pa u prekur ose folur, transmeton Koha Ditore.