Lifestyle

Parandalimi dhe trajtimi i dërrmimit apo rraskapitjes

Parandalimi dhe trajtimi i dërrmimit apo rraskapitjes

Nëse stresi i vazhdueshëm ju ka bërë të ndiheni i pafuqishëm, i zhgënjyer dhe i rraskapitur plotësisht, mund të jeni në rrugën drejt dërrmimit. Kur jeni dërrmuar, problemet duken të pakapërcyeshme, gjithçka duket e zymtë, dhe është e vështirë të grumbullohen energji për t'u kujdesur, e lëre më të veproni për të ndihmuar veten tuaj.

Pakënaqësia dhe shkëputja e shkaktuar nga dërrmimi mund të kërcënojnë punën tuaj, marrëdhëniet tuaja dhe shëndetin tuaj. Por duke njohur shenjat më të hershme paralajmëruese, mund të ndërmarrësh hapa për ta parandaluar atë. Ose nëse tashmë keni arritur në pikën e thyerjes, ka shumë gjëra që mund të bëni për të rimarrë ekuilibrin tuaj dhe të filloni të ndiheni përsëri pozitiv dhe shpresues.