Lifestyle

Shpiket mini-roboti që transporton ilaçet në trup

Foto: Ilustrim
 

Zhvillohet një mini-robot që mund të udhëtojë në trupin e njeriut për të transportuar ilaçe direkt në indet e sëmura, dhe që është ndërtuar në mënyrë të tillë që i përshtatet formës dhe lëvizjeve të baktereve.

Ky mini-robot u zhvillua nga Selman Sakar si dhe nga shkencëtarët e Universitetit Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) dhe Bradley Nelson nga ETH të Cyrihut.