Lifestyle

Dita e solidaritetit njerëzor

Dita e solidaritetit njerëzor

Sot është Dita Ndërkombëtare e Solidaritet Njerëzor.

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së më 22 dhjetor 2005 miratoi një rezolutë përmes së cilës identifikon solidaritetin si një prej vlerave më fundamentale dhe të përgjithshme që duhet të përcaktojë marrëdhëniet mes njerëzve në këtë shekull. Në nderim të kësaj, u vendos që 20 dhjetori të shënohet çdo vit si Dita e Solidaritetit njerëzor.