Lëmsh

Zelanda e Re planifikon t’i taksojë fermerët për gogësimat e lopëve

 

Zelanda e Re ka zbuluar një plan për të taksuar fermerët për gogësimat e lopëve dhe bagëtive të tjera, në një përpjekje për të trajtuar një nga burimet më të mëdha të vendit të gazeve serrë, shkruan BBC.

Nëse miratohet një nismë e tillë, Zelanda e Re do të bëhet vendi i parë që takson fermerët për emetimet e metanit që lëshohen nga kafshët.