Lëmsh

Dhjetëra fëmijë të mumifikuar në varrezën e çuditshme italiane

Foto: CNN
 

Një ekip shkencëtarësh po përpiqet të zbulojë pse dhjetëra fëmijë u mumifikuan dhe u varrosën në katakombe (varrezë e nëndheshme) në një manastir në ishullin italian të Sicilisë.

Në katakombin Capuchin në Palermo, studiuesit do të analizojnë mbetjet e 41 fëmijëve të varrosur në një dhomë të caktuar për fëmijët -- edhe pse janë gjithsej 163 fëmijë të varrosur në katakombe.