Lëmsh

Zogjtë shtegtarë britanikë “mund të mos fluturojnë në jug për dimër”

 

Zogjtë shtegtarë përfshirë këtu çafkëloret dhe bilbilat, me kalimin e kohës mund të mos fluturojnë më për në jug për dimër, pasi do të kalojnë më shumë kohë në tokat evropiane.

Studimi është realizuar gjatë një periudhe më shumë se 50-vjecare, ku janë analizuar zogjtë nga Gambia dhe Gjibraltari. Në të është zbuluar se disa specie shtegtare, që kalojnë nëpër Saharë, po kalojnë mesatarisht 50 deri 60 ditë më pak në vit në Afrikë.