Lëmsh

Populli më i gjatë në botë, po bëhet më i shkurtër

 

Historia njerëzore është e mbushur me ulje dhe ngritje përgjatë periudhave. Por, luhatje të tilla nuk prekin vetëm shoqërinë: trupi i njeriut mund të jetë gjithashtu një shenjë e kohës.

Studimet kanë treguar se gjatësia jonë trupore nuk është vetëm çështje gjenetike, por ndikohet edhe nga mjedisi në të cilin jetojmë, me faktorë kryesorë përfshirë ushqimin dhe përvojën tonë të sëmundjes, siç është diarreja.