Lëmsh

Qentë ëndërrojnë për njerëzit që i duan

 

Psikologja e Harvardit, Dr.Deirdre Barret ka thënë se qentë janë të prirë të ëndërrojnë për njerëzit që kujdesen për ta.

Barret, e cili ka studiuar sjelljen e njerëzve në gjumë për vite të tëra, ka thënë se ndonëse nuk mund të dihet 100% se çka ëndërrojnë qentë, këto kafshë kanë cikël të ngjashëm të gjumit sikurse njerëzit, që nënkupton se ato bien ngadalë në një gjumë të rëndë dhe pastaj truri i tyre bëhet joaktiv duke shkuar drejt ëndërrimit.