Lëmsh

Toka po bllokon dy herë më shumë nxehtësi sesa më 2005

nasa
Foto: NASA
 

Toka tani po bllokon dy herë më shumë nxehtësi sesa 14 vjet më parë, sipas gjetjeve të një studimi të ri, i cili ngre shqetësime në lidhje me përshpejtimin e mundshëm të ndryshimit të klimës.

Studiuesit vëzhguan të dhënat nga “Clouds and the Earth’s Radiant Energy System (CERES)”, i cili fluturon në disa satelitë të NASA-s për vëzhgimin e Tokës dhe mat se sa energji absorbon planeti në formën e dritës së diellit dhe sa prej saj lëshon përsëri në hapësirë në formën e rrezatimit infra të kuqe.