Lëmsh

Ringjallet pas 24 mijë vjetësh një gjallesë në Siberi

Foto: CNN
 

Një gjallesë mikroskopike është ringjallur pas 24,000 vjetësh që ka jetuar në shtresën e ngrirë nëntokësore të Arktikut.

Gjallesa “Bdelloid” zakonisht jeton në mjedise ujore dhe ka aftësi të shkëlqyera për të mbijetuar. Shkencëtarët rusë i gjetën krijesat në bërthamën e tokës së ngrirë të nxjerrë nga ngricat siberiane duke përdorur pajisje shpimi.