Lëmsh

Australia mendon ta eliminojë pëllumbin që erdhi nga SHBA-ja

Australia mendon ta eliminojë pëllumbin që erdhi nga SHBA-ja
Foto: AP
 

Një pëllumb garues i ka mbijetuar një udhëtimi të jashtëzakonshëm afro 13 mijë kilometra, duke e kaluar Oqeanin Paqësor e arritur në Australi nga SHBA-ja. Tash autoritetet australiane po e shohin pëllumbin si rrezik dhe planifikojnë ta eliminojnë atë, shkruan agjencia AP.

Kevin Celli-Bird ka treguar sot se ai e kishte zbuluar pëllumbin e lodhur në oborrin e saj në Melbourne më 26 dhjetor. Pëllumbi ishte zhdukur nga një garë në shtetin Oregon të SHBA-së më 29 tetor.