Lëmsh

Krijohet qaforja e cila tregon për herë të parë emocionet e qenve

Krijohet qaforja e cila tregon për herë të parë emocionet e qenve
Foto: Reuters
 

Një kompani në Korenë Jugore ka krijuar një qafore qeni e cila mund të zbulojë pesë emocione të kësaj kafshe duke monitoruar lehjet, përmes teknologjisë së njohjes së zërit.

Qaforet mund t’u bëjnë më dije pronarëve të qenve nëse ata janë të lumtur, të relaksuar, të zemëruar, të mërzitur apo të shqetësuar dhe kjo bëhet e mundur përmes një aplikacioni në telefonat e mençur.