Lëmsh

Sot shënohet dita ndërkombëtare e Gjeologjisë

Sot shënohet dita ndërkombëtare e Gjeologjisë

18 gushti është data ku shënohet Dita Ndërkombëtare e Gjeologjisë, shkencë kjo që shfrytëzohet për të zhvilluar shtetin nëpërmjet zbulimit të pasurive nëntokësore. Megjithatë, kjo ditë nuk shënohet në Kosovë.

Gjeologjia është shkenca që studion Tokën në mënyrë të gjithanshme. Ajo mundohet të shpjegojë se si është formuar planeti ynë dhe si ndryshon ajo.