Lëmsh

Qeni robot kujdeset për delet

 

Një qen robot i krijuar për misione kërkimi dhe shpëtimi është dërguar në një fermë delesh në Zelandën e Re. Kompania teknologjike “Rocos” po eksploron se si roboti “Spot” mund të shfrytëzohet edhe për blegtori.

Ky robot është i dizajnuar për të naviguar në terrene sfiduese, ndërsa tash po shqyrtohen mundësitë e shfrytëzimit për aspekte të tjera.