Lëmsh

26 vjet më parë SHBA-ja ndaloi pirjen e duhanit në vendet e punës

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Departamenti Amerikan i Mbrojtjes më 8 mars 1994 kishte shpallur ndalimin e pirjes së duhanit në vendet e punës.

Ky ndalim është pjesë e politikave publike, duke përfshirë këtu ligjet kriminale, ligjet e sigurisë si dhe rregullat e shëndetit. Që të gjitha këto ndalojnë pirjen e duhanit në vende të punës dhe hapësira të tjera publike.