Lëmsh

Irani ndalon Shën Valentinin

Irani ndalon Shën Valentinin

Teheran, 14 shkurt – Irani ka ndaluar festimet e Ditës së Shën Valentinit duke i konsideruar ato si një pushtim kulturor dhe duke paralajmëruar se dyqanet që do të shesin sende që lidhen me festën e të dashuruarve ka të ngjarë të mbyllen nga një deri në gjashtë muaj.

Sipas prokurorisë së qytetit Kom, ata që shesin ose reklamojnë simbolet antikulturore të Ditës së Shën Valentinit, të cilat janë kundër kulturës islamike-iraniane do të kenë pasoja të rënda.