Lëmsh

Raketa e NASA-s hulumton polet e diellit

Raketa e NASA-s hulumton polet e diellit
 

Një raketë e krijuar nga NASA dhe Agjencia Evropiane e Hapsirës, është nisur në një udhëtim të nxehtë e të gjatë drejt diellit.

Misioni i kësaj anijeje kozmike është që të hulumtojë polet e diellit me qëllim që të zbulohet sesi ndikon në tokë energjia rrezatuese e tij.