Lëmsh

NASA zbulon një planet sa toka dhe të banueshëm?

NASA zbulon një planet sa toka dhe të banueshëm?
 

Sateliti TESS nga NASA, ka identifikuar të parin planet, mbase të banueshëm. Ai është i të njëjtës madhësi me tokën dhe ndodhet afro 100 vjet drite larg planetit tonë, gjë që është relativisht afër tokës, kanë bërë të ditur në NASA.

Një zbulim i tillë është prezantuar në takimin e 235 të Shoqatës së Astronautëve në Honoluluu, thuhet në një artikull të botuar në telegram.hr, të cilin e transmeton Koha.net.