Lëmsh

Pamje dramatike brenda kampit nazist në Gjermani

Pamje dramatike brenda kampit nazist në Gjermani

Në kampin e përqendrimit në Bergen-Belsen në Gjermani, 50,000 të burgosur vdiqën brenda 5 vjetësh, duke përfshirë Anna Frank dhe motrën e saj Margot. 35.000 vdiqën nga tifoja në pesë muajt e parë të vitit 1945.

Për shkak të paraburgimit në këtë vend torturimi, 13.000 burra të tjerë vdiqën pasi u çliruar  nga kampi pas vitit 1945: të gjithë ish-të burgosurit ishin shumë të sëmurë ose të kequshqyer për t’u shëruar.