Lëmsh

Zbulohet “shtëpia” e re e peshkaqenëve që konsiderohen specie në zhdukje

 

Një strehë e re e peshkaqenëve çekiç, që konsiderohen si specie e rrezikuar, është gjendur në ishujt Galapagos, tha qeveria e Ekuadorit.

Rezerva natyrale pranë ishullit Santa Cruz mban rreth 20 peshkaqenë të tillë, duke u bërë e dyta në Arqipelag, që zbulohet kohët e fundit. E para ishte pikasur në 2017-ën dhe mbante rreth 30 peshkaqenë çekiç.