Lëmsh

Zbulohet një “super-tokë”, 60 vjet dritë larg

Zbulohet një “super-tokë”, 60 vjet dritë larg

Vetëm 60 vjet dritë larg Tokës ndodhet një “super-tokë”, me një rreze sa dyfishi i planetit tonë dhe një masë 4.5 herë më të madhe.

Ky zbulim është publikuar në revistën “Astronomy & Astrophysics” dhe është arritur falë kërkimit ndërkombëtar të koordinuar nga Davide Gandolfi, i departamentit të Fizikës në Universitetin e Torinos.