Drejtori i gjigantit “Alibaba” bëhet anëtar i Partisë Komuniste kineze

Drejtori i gjigantit “Alibaba” bëhet anëtar i Partisë Komuniste kineze

28 November 2018 09:57

Jack Ma, bashkë-themelues i kompanisë më të çmuar të Kinës, u konfirmua zyrtarisht si anëtar i Partisë Komuniste. Lajmi bëhet i ditur nga një gazetë e mbështetur nga shtetit komunist, duke njohur kontributet e tij në zhvillimin e vendit.

Ma, bashkë-themelues dhe drejtor i gjigantit të tregtisë elektronike, Alibaba Group Holding Ltd., është një nga 100 njerëzit që Komiteti Qendror i Partisë Komuniste do të nderojë si pjesë të festimit që shënon 40 vjetorin e reformave ekonomike të vendit dhe hapjen e tij.

Në listën e personave të nderuar, gjithashtu përfshijnë Tencent Holdings Ltd Kryeshefi Ekzekutiv Pony Ma, Baidu Inc CEO Robin Li, ylli i basketbollit Yao Ming dhe trajnerin e volejbollit Lang Ping.

Linjat midis biznesit dhe politikës janë bërë gjithnjë e më të zymta në Kinë, pasi presidenti Xi Jinping ka udhëhequr një fushatë për të siguruar që Partia Komuniste luan një rol udhëheqës në të gjitha aspektet e shoqërisë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme