LAJMET E MBRËMJES

Aktivistë të YIHR-it kërkojnë dorëheqjen e kryetares së Komisionit për të Drejta të Njeriut

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Përfaqësues të Nismës së të Rinjve për të Drejta të Njeriut, nëpërmjet një aksioni kanë ndërprenë takimin e Komisionit parlamentar për të drejta të njeriut. Pas goditjeve në tavolina e fishkëllimave, ata kërkuan dorëheqjen e kryetares së këtij komisioni, Duda Balje, e anëtares Labinotë Demi-Murtezi, shkaku i, siç thanë, gjuhës përjashtuese ndaj komunitetit LGBTIQ+

Nëpërmjet një aksioni, përfaqësues të tri organizatave joqeveritare ndërprenë të mërkurën takimin e thirrur nga Komisioni parlamentar për të drejtat e njeriut, në të cilin në rend dite ishte diskutimi mbi mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut.

Me goditjet mbi tavolina e fishkëllima, organizatat e udhëhequra nga Nisma e të Rinjve për të Drejta të Njeriut (YIHR) kërkuan dorëheqjen e kryetares së Komisionit, Duda Balje, dhe të deputetes Labinotë Demi-Murtezi.