LAJMET E MBRËMJES

Shqipëria dorëzon në Këshillin e Evropës rezolutën kundër Dick Martyt

 

Në notën verbale të paraqitur nëpërmjet misionit të përhershëm të Shqipërisë kërkohet që pretendimet në raportin e ish-senatorit zviceran, Dick Marty, të konsiderohen nga të gjitha institucionet kombëtare dhe ndërkombëtare si të pagjetura, të paprovuara dhe të pabazuara në prova dhe në fakte, ashtu siç është evidentuar në hetimet më se 10-vjeçare

Rezoluta kundër raportit të ish-senatorit zviceran, Dick Marty, e miratuar rreth një muaj më parë në Kuvendin e Shqipërisë, është dorëzuar të premten edhe zyrtarisht në Këshillin e Evropës, nga misioni i përhershëm i Shqipërisë.

Rezoluta me gjithsej 20 pika “mbi pabazueshmërinë e pretendimeve për trafikimin e paligjshëm të organeve njerëzore në Kosovë dhe Shqipëri”, ishte miratuar më 21 korrik me votën unanime të deputetëve në Kuvendin e Shqipërisë.