LAJMET E MBRËMJES

Avokati dhe familja kërkojnë përjashtimin e prokurorit Shefkiu nga rasti “Dehari”

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Kërkesë për përjashtimin e prokurorit, Afrim Shefkiu, nga hetimet mbi rastin e vdekjes së Astrit Deharit, kanë paraqitur të premten avokati dhe familjarët e tij. Prindërit e Deharit e kanë arsyetuar kërkesën me mosinformimin prej anës së prokurorit mbi ecurinë e rastit. Ndërkaq, avokati Tomë Gashi ka akuzuar prokurorin për heshtje rreth dërgimit në Institutin zviceran të provave të dëmtuara dhe të papërdorshme

Përjashtimin e prokurorit të Prokurorisë Speciale, Afrim Shefkiu, nga hetimi për rastin e vdekjes së Astrit Deharit në burg rreth gjashtë vjet më parë, e kanë kërkuar të premten avokati dhe familjarët e të ndjerit.

Si arsye për kërkesën e adresuar, nëna e Deharit, Xhemile Dehari, ka numëruar mungesën e ofrimit të informata nga ana e prokurorit mbi ecurinë e hetimeve. Ajo ka theksuar gjatë një konference për shtyp se këto informata prokurori Shefkiu nuk i ka siguruar, me gjithë kërkesat e adresuara nga avokati i familjes.